Chat Romania Online 2015 & Stiri: Untold Festival: ziua 3 (galerie foto, video report, recenzie)

Untold Festival: ziua 3 (galerie foto, video report, recenzie)

Ziua 3 de la Untold Festival, poate cea mai asteptata din tot festivalul in special pentru fanii genului trance, s-a dovedit pana in momentul de fata cea mai spectaculoasa, atat din punct de vedere muzical, cat si vizual. Seara trecuta a fost dominata de Armin van Buuren, artist care si-a adjudecat de cele mai multe ori titlul de cel mai bun DJ din lume.

Nu degeaba olandezul Armin van Buuren este si va ramane una dintre legendele muzicii dance, indiferent de pozitia pe care o ocupa in nu stiu ce clasament mai mult sau mai putin relevant. In primul rand, pentru ca a ramas dedicat acestui gen, fata de altii care au migrat spre zona EDM. Doi, are cel mai ascultat show radio de muzica electronica, A State of Trance, si in realizeaza in continuare saptamanal aceasta emisiune, ajungand la episodul cu numarul 724 si transformand anul acesta evenimentele anuale ASOT intr-un festival mondial periodic. Trei, a ramas constant si livreaza permanent productii, colaborari, compilatii si albume noi.

Untold Festival - ziua 3 (video report)

Ii dedicam aceasta recenzie pentru pasiunea cu care vorbeste de fiecare data despre Romania, mai nou si in ceea ce priveste potentialul pe care il au producatorii si vocalistele de la noi din tara pentru a creste pe scena trance mondiala. A mentionat acest lucru inclusiv la conferinta de presa, unde n-a venit sa bifeze intalnirea cu jurnalistii ca pe o obligatie, cum au facut, de exemplu, cei de la Dimitri Vegas & Like Mike, ci pentru a sta la povesti cu noi, oferindu-ne cateva informatii in exclusivitate. Despre acestea vom vorbi zilele urmatoare.
Ne-am petrecut seara tot pe Ursus Untold Arena, cu exceptia unei mici escapade la scena Riverside, langa Sala Polivalenta, unde Argatu a dat-o atat de bine incat zona a fost arhiplina, iar atmosfera electrizanta. Are doar 21 de ani si stilul sau "underground folclor" este foarte iubit printre tinerii cu ureche muzicala din Romania.
La mainstage am privit de la distanta un super recital al lui John Newman, dupa care am dat din maini si am sarit pe alocuri pe ritmurile rap ale lui Tinnie Tempah. Oarecum rap, caci multe dintre colaborarile sale recente sunt dance/EDM, asa ca am avut pe ce dansa.
Pentru a pune lucrurile in ordine pentru headlinerul serii, Sunnery James & Ryan Marciano, prezenti in Romania pentru a nu stiu cata oara inaintea lui Armin van Buuren (ne amintim momentan numai de evenimentele de la Sala Polivalenta si The Mission Dance Weekend), ne-au aratat inca o data dupa miezul noptii de ce li se spune ca sunt doi DJ-i saltareti. Ne-au incalzit cu mai multe hituri remixat si mashupuite de ei, dintre care putem aminti "Devotion", "Work", dar si deja celebrul remix al duoului pentru "Lethal Industry". Cireasa de pe tort a fost ultimul mashup din set, care pe breakdown a avut "Sky Full of Stars" de la Coldplay.
Momentul cel mare a sosit la fix 2 AM, clipa incepand cu care lui Armin van Buuren i-au apartinut toate: scena, publicul, luminile, artificiile, emotiile publicului si aprecierile tuturor, care il dau pe olandez drept cel mai reusit act de la prima editie a festivalului Untold. Stim aproape toate piesele pe care le-a inclus Armin van Buuren in setul sau, am dansat pe ele, am sarit pe ele, le-am cantat la unison, iar zilele urmatoare le veti vedea si voi pe toate in articolul cu tracklisturi pe care planuim sa il publicam.
N-avem cum sa mentionam faptul ca, pe langa ultimele hituri ale sale si obisnuitele clasice pe care le baga in spectacolele sale sub diferite remixuri si mashupuri, Armin van Buuren a venit la Cluj-Napoca si cu cateva exclusivitati: o noua piesa sub proiectul sau Gaia (seamana cu un viitor imn ASOT 750) si colaborarile cu Hardwell, W&W (Your House Is Mine) si, desigur, cea cu idolul sau Jean-Michel Jarre "Stardust". In rest, multe piese de la Mark Sixma, cateva bucati si de la moldoveanul Andrew Rayel, dar si piesele celor doi romani Bogdan Vix "Forever" si Alexandra Badoi "Goodbye". 3 ore a mixat, timp in care ne-a zgaltait bine cu mult asteptata muzica trance de la Untold Festival.
Deoarece nici noua "nu ne este frica de 138!" (BPM), ultima ora a fost magnifica. Incepand cu remixul sau pentru tema principala din Game Of Thrones, continuand cu colaborarea dintre Photographer si Abstract Vision si terminand cu extraordinarul remake psy-trance al lui Arctic Moon pentru Sia, ora uplifting trance e de neuitat, iar reactiile l-au facut pe Armin van Buuren sa lacrimeze la final: "Uitati-va la voi, sunteti incredibili! Stau aici si am unul dintre acele momente in care ma uit in trecut si nu-mi vine sa cred ce public am in fata!"
Sonorizarea a fost impecabila! S-a simtit mana tehnicienilor care au aterizat odata cu Armin. De partea vizuala nici nu mai are rost sa vorbim. Cei de la 250k ne-au demonstrat ce inseamna ca artistul prezent pe scena sa se bucure de ajutorul unei echipe care nu uita niciun centimentru de lumini si ecrane pentru a completa partea muzicala. Si nu oricum, ci sincronizat! Pentru aceasta experienta, Armin van Buuren, jos palaria! Ai fost si cred ca vei ramane cel mai tare DJ de la Untold Festival 2015!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu